Fredagslappen

Fredagslappen 20. oktober 2017

Barnehagen og 1. klasse
Nå går vi mot mørketid, og barna skal begynne å lage sine egne lanterner til Lanternefesten 9. nov. Alle barn i barnehagen og 1. klasse må derfor få med seg et ferdig vasket syltetøyglass til neste uke. Se også informasjon fra julemarkedskomiteen om lagekvelder i forbindelse med julemarkedet.

Operasjon Dagsverk 2017
Alle de fire klassene i ungdomsskolen er påmeldt til årets Operasjon Dagsverk torsdag 2. november. Dette er en solidaritetsaksjon for norske skoleelever som arrangeres hvert år i slutten av oktober. Den 2. november har elevene fri fra skolen og skal arbeide til inntekt for årets aksjon. De må da skaffe seg en jobb der de kan tjene kr 300,-.
I mer enn femti år har oljeutvinning rasert miljøet i Nigerdeltaet. Inntektene i år skal gi ungdom i Nigerdeltaet redskapene til å holde oljeselskapene ansvarlig, og skape seg en bedre fremtid med mer bærekraftig ressursbruk.
Fredag 27. oktober skal vi lære mer om årets aksjon. Da vil Natur og ungdom komme til skolen og holde et foredrag for våre ungdommer om forholdene i Niger/hva prosjektet konkret skal gjøre i Niger, kl. 11.05 i salen. Natur og Ungdom vil også ha en stand i foajeen denne dagen, og ungdommene våre vil lage afrikanskinspirert mat som vi skal spise sammen.

Meny i kantinen uke 43
Mandag: Grøt – grøtens dag
Tirsdag: Ostens dag
Onsdag: Quesedilla med skinke
Torsdag: Ostepanert fisk

Gjenbruk
Kunst- og håndverklageret tar gjerne imot gamle lingardiner eller linduker til stofftrykk. Gamle, røde ullgensere trengs også til nisseproduksjon.

Grønt løft
Skolen jobber med å bli grønnere! Et ledd i dette er å redusere plastbruk, og avfall generelt. Vi ønsker å inspirere foreldrene til å ta noen grep sammen med oss:
· Matpakken. Her er det mange muligheter. Kan elevene ha emballasje som gjenbrukes hver dag, slik at det blir mindre avfall? F. eks: bivoksimpregnert tøy, matboks og drikkeflaske av metall.
· Merking av klær gjør at vi lettere kan levere tøyet tilbake til eleven, og at det blir mindre kjøp og kast.

Julemarkedsmøte
Det blir julemarkedsmøte i salen på skolen torsdag 26.oktober, kl 19.15 for julemarkedskontaktene i skole og barnehage.
Vel møtt!
Mvh Kathrine Bauck-Nordeide (leder i FAU)

Kurs i styrearbeid for styremedlemmer i steinerskolen – 2018
Steinerskolens foreldreforbund vil i samarbeid med Steinerskoleforbundet invitere til kurs i praktisk styrearbeid mandag 29. januar fra kl. 10.00 – 16.00 i Josefines gate i Oslo.

Vi vil ta opp og jobbe med:
• Roller og rolleforståelse
• Innkallinger, sakspapirer og sakslister
• Saksbehandling og vedtak
• Referater
• Avklaring av forventninger og krav
• Møtegjennomføring (taletid, ordstyring, taleform osv)
• Forberedelser, gjennomføring og oppfølging av saker
• Vedtekter
• Krevende saker
• Habilitet

Kursdeltagere vil få sjekkliste i godt styrearbeid.
Det vil bli servert enkel lunsj og te/kaffe.
Kursavgift kr 300 pr pers, innbetales til k.nr. 1254 0503565 ved påmelding.

Påmelding sendes til Hilde Lengali hilde@foreldrene.no innen 15. januar 2018

Utstilling – Galleri Sveitservilla (se våre gamle skolelokaler)
Tid: 21. oktober kl. 12.00 – 16.00. Sted: Hardangerveien 7B (på haugen rett bak Birkeland kirke). Steinerskolen på Skjold startet opp i dette huset for snart 30 år siden. Har du lyst til å se de gamle skolelokalene, da er det en god idé å gå på utstilling i helgen!