Fredagslappen

Fredagslappen 16. mars 2018

Nytt fra Steinerskolenes foreldreforbund:
I helgen 9. – 10. mars gjennomførte vi et vellykket landsmøte med et 40-talls engasjerte foreldre fra 24 skoler representert. Tema for møtet var positivt foreldre-engasjement, og vi samlet inn mange tips og forslag til gode markeder, gode foreldremøter, godt foreldresamarbeid og fine dugnader. Disse tipsene vil etter hvert bli tilgjengelige på www.foreldrene.no – der finner du også mye annen informasjon som kan være viktig for foreldre i steinerskolen.

Steinerskolenes foreldreforbund – Samarbeid og engasjement …

http://www.foreldrene.no

Oppmerksomt nærvær gjennom eurytmifaget. by Hilde Lengali | 19. Jan, 2018 | Nyheter. Oppmerksomt nærvær øves i dag over hele verden. Mindfulnessbaserte …

Steinerskolenes foreldreforbund deltar i Europeisk foreldresamarbeid i Steinerskolene, og helgen 13. – 15. april arrangerer vi en konferanse med «Digital reality in the Waldorf school» som tema. Alle interesserte kan melde seg på.

Det har kommet en ny, aktuell bok for foreldre som er skrevet av en dame vi i foreldreforbundet har lært mye av, Hedvig Montgomery. Hun er psykolog og har jobbet i mange år med barns selvfølelse og andre tema knyttet til barns utvikling og foreldrerollen. Boka heter Foreldremagi, og du kan kjøpe boken her 

Her er utdrag fra forfatterens innledning til boka:

“Etter over 20 år som familieterapeut vet jeg at ingen er født gode foreldre. Men jeg vet også at de fleste kan bli det – og at alle kan bli bedre. Det kommer innimellom til å kreve mer enn du aner, men det fineste ved alt sammen, er dette: Blir du en bedre forelder, blir du også et bedre menneske”.

 Har du spørsmål knyttet til foreldrerollen i steinerskolen, er det bare å ta kontakt.

Med vennlig hilsen
Hilde Lengali
Daglig leder i Steinerskolenes foreldreforbund
971 32 313
hilde@foreldrene.no

http://www.foreldrene.no

Vinterturer i uke 12
Elevene i 3. klasse drar til Brandset i neste uke. Elevene i ungdomsskolen, 8., 9. og 10. klasse, drar til Finsehytta i fire dager. Vi gleder oss!

Konsert i Troldsalen – 8. klasse
Elevene i 8. klasse avsluttet musikkprosjektet sitt med et besøk på Troldhaugen. Der fikk vi omvisning av gode guider som fortalte levende om Nina og Edvard Griegs liv. Vi avsluttet besøket med å spille to kjente verker av Grieg – Morgenstemning og I dovregubbens hall. Disse verkene fikk klassen fremføre i selveste Troldsalen – det lød veldig fint.

trold

Meny i kantinen uke 12: (8., 9. og 10. er på Finse)
Mandag: Romanescosuppe
Tirsdag: Fiskepudding
Onsdag:  Pastasalat
Torsdag: Vegetarlasagne

Skolerute
Skolerute for skoleåret 2018-2019 ligger som vedlegg til epostversjonen av fredagslappen. Den blir også lagt ut på skolens hjemmeside.

Trådgeometri i 8. klasse
Elevene i 8. klasse har denne uken arbeidet med geometri. Vi begynte med frihåndsgeometri før vi gikk over til å konstruere geometriske figurer ved hjelp av passer og linjal. Her er noen av de ferdige produktene. Uken har vært veldig fin – elevene så ut til å kose seg med arbeidet.

traad

«Himmel og helvete i musikk og billedkunst» er et konsertkåseri med kunsthistoriker Gunnar Danbolt og pianist Knut Christian Jansson. Kåseriet tar utgangspunkt i Dantes Gudommelige komedie som skildrer Dante sin ferd gjennom de tre hinsidige riker i løpet av påskeukens tre siste dager. På denne måten speiler Dantes ferd gjennom helvete og mot himmelen Jesu egen vei fra kors til oppstandelse. Dette verket er derfor tett knyttet til påsken. Komponisten Franz Liszt har skrevet en klaversonate «Dante-sonaten» som er en slags kommentar til det litterære verket.

Fridalen kirke onsdag 21. mars kl. 19:00
Billetter kr 150 v/inngangen
Arrangementet er en del av «Påskefest 2018».